Dövizli Askerlik Ücreti

(2024 yılı, Ocak - Haziran arası ilk altı aylık dönem dövizli askerlik ücreti)

₺ 182.609

Dövizli Askerlik Nedir? Fiyatı Ne Kadardır?

Dövizli askerlik, yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının askerlik hizmetlerini gerçekleştirebilecekleri bir askerlik yapma türüdür. Bu askerlik türü koşullara bağlıdır. Dövizli askerlik yapma hali sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yurtdışı yerleşik yükümlüler için geçerlidir. Dövizli askerlik yapabilmek için ödenmesi gereken ücret ise, tıpkı Türkiye'de yaşayan yerleşikler için geçerli olan Bedelli Askerlik gibi, her yıl Milli Savunma Bakanlığı tarafından Ocak ve Temmuz ayında ilan edilir. Fiyat, memur maaş sayısı baz alınarak hesaplanmaktadır. Türkiye'de uygulanan bedelli askerlik hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dövizli Askerlikten Kimler Yararlanabilir?

Dövizli askerlikten, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve askerlik yükümlülüğüne sahip olan ama 3 yıl'dan daha fazla süredir yurt dışında yasal olarak çalışma iznine sahip olan ve bu 3 yıl içinde 6 aydan fazla Türkiye'de kalmamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları faydalanabilir. Bu askerlik türü pek çok yasal gereksinim barındırmaktadır. Bu gereksinimlerin hepsi kişinin vize, oturum hakkı, çalışma geçmişi alanlar barındırmaktadır. Eğer kimlerin bu haktan yararlandığını daha detaylı incelemek istiyorsanız lütfen buraya tıklayarak Milli Savunma Bakanlığı'nın Dövizli askerlik bilgilendirmesini inceleyiniz

Dövizli Askerlik Ücreti Nasıl Hesaplanıyor?

Dövizli Askerlik ücreti tıpkı Bedelli Askerlik ücreti gibi, her yılın Ocak ve Temmuz ayında Milli Savunma Bakanlığı tarafından ilan ediliyor. Askeralma Kanunu'nda da belirtildiği gibi bedelli askerlik ücreti, güncel memur aylık katsayısının 240.000'e çarpımı ile belirlenir. Bu hesaplama ise ocak ve temmuz ayında olmak üzere yılda iki kez tekrarlanır.

Dövizli Askerlik İçin Koşullar Nedir?

Dövizli askerlik için koşullar genel olarak Askere Alma Kanunu'nda belirtilen koşullara göre sağlansa da, kişilerin yurt dışı çalışma yaşamlarına bağlı değişiklik gösterebilmektedir. Sizin için en temel bilgiyi buraya tıklayarak Milli Savunma Bakanlığı'nın Dövizli askerlik bilgilendirmesinden edinebilirsiniz. Ama daha fazla bilgiye ihtiyacınız var ise, bulunduğunuz ülkenin konsolosluğu ile iletişime geçerek, bu talebinizi iletebilirsiniz.

Dövizli veya Bedelli Askerlik Hakkında Merak Ettiklerini Araştır veya Bildiklerini Paylaş!

Dövizli askerlik ücreti hakkında bilgi edinmek kolay ama daha fazla bilgi edinmek için internet gerçekten çok zor bir yer! Bedelli Askerlik websitesini yaparken bu zorluğu biraz azaltmak istedik. Askerlik yükümlülüğü bulunan herkesin hem dövizli askerlik ücreti, hembedelli askerlik ücreti, başvurular, askerlik deneyimleri hakkında bir kaynak yaratmak istedik.